Implantologie

Tratamentul cu implant dentar reprezintă cea mai modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă fără a afecta dinții vecini. Un implant dentar are aceiași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind același sprijin pentru un nou dinte.

Odontologia

Este ramura stomatologiei care se ocupă cu tratamentul cariilor și al durerilor dentare.În multe situații, motivul durerilor dentare este reprezentat de cariile dentare.
Cariile trebuie curățate și obturate la timp pentru a nu avansa, ducând la tratamente de canal și extirpări ale nervului.

Chirurgie

Se ocupă cu diagnosticul si tratamentul chirurgical al afecțiunilor patologice (bolilor) apărute la nivelul dinților, parodonțiului, proceselor alveolare (osului în care sunt implantați dinții) precum și a gingiei/mucoasei care acopreră aceste structuri.

Ortodonția

Este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Dinţii strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect sunt mai greu de întreţinut, pot fi pierduţi mai devreme datorită cariilor și  parodontopatiei.

Pedodonția

Stomatologia pediatrică sau pedodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă de tratamentul afecțiunilor dentare la copii. În timpul etapei de creștere a copilului sunt necesare îngrijiri speciale care sa permită o dezvoltare normală a dentiției și să evite apariția unor potențiale afecțiuni ale dentiției definitive.

Endodonția

Este parte integrată a terapiei stomatologice și  constă în totalitatea manevrelor curative din cavitatea dentară, canalele radiculare și țesuturile adiacente rădăcinilor, ce are un rol esențial în salvarea unui dinte afectat de un proces infecțios sau inflamator.